Opnieuw aangifte tegen Jos Hessels in zaak kloosterhotel

© L1/ANP
Burgemeester Jos Hessels heeft een nieuwe aangifte aan zijn broek hangen in de heikele kwestie rondom het Hilton-project in Koningsbosch.
Jan Stor, directeur van projectontwikkelaar Gelasius, doet aangifte tegen het gemeentebestuur en tegen de burgervader, zo schrijft hij op Facebook.

Smaad en laster

De projectontwikkelaar doet aangifte van belediging, smaad en laster. Zijn advocaat gaat vrijdag aangifte doen. Het is niet de eerste aangifte tegen Echt-Susteren. Eerder deed Saïd Bouharrou, die van plan was om met één van zijn bedrijven het oude klooster te transformeren tot luxehotel, ook al aangifte.

Onder vuur

De projectontwikkelaar van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch dreigt belastende opnames openbaar te maken. Daardoor ligt het gemeentebestuur nu onder vuur. Een advocaat van de gemeente heeft de projectontwikkelaar Gelasius, inmiddels gesommeerd de opnames niet met anderen te delen.

Strafzaak

Echt-Susteren heeft op advies van het Landelijk Bureau Bibob geweigerd een omgevingsvergunning af te geven voor de herontwikkeling van het kloostercomplex. Dit omdat er vermoedens zijn van criminele inmenging in een project. Dit zou allemaal te maken hebben met de voormalig directeur van Gelasius, die al geruime tijd verdachte is in een strafzaak.

Facebook

De huidige Gelasius-directeur is al een paar dagen zijn gal over de kwestie op Facebook aan het spuwen. Hij reageert daarmee op de Facebooktirade van Hessels. De burgervader reageerde boos op een bericht in de krant, waarin zijn gemeente wordt beschuldigd van het omzeilen van het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch.

Beïnvloeden

"Het college is kennelijk bereid om strafbare feiten te plegen om zijn gemeenteraad te beïnvloeden", schrijft Stor. "Ook omdat het de burgemeester politiek goed uitkwam om selectief stukken te lekken, en zeer vergaande en populistische uitlatingen te doen in de media waartegen betrokkenen zich nauwelijks konden verweren. Beïnvloeding van de publieke opinie is kennelijk alles voor deze burgemeester."