Burgerbelangen wint, PvdA van kaart geveegd in Simpelveld

© Google Streetview
De lokale partij Burgerbelangen heeft de koppositie in de Simpelveldse gemeenteraad behouden. De Partij van de Arbeid is de grote verliezer.
Burgerbelangen verloor weliswaar één van haar vijf zetels, maar 26,9 procent van de stemmen bleek genoeg om de grootste te blijven.

Drie zetels

Het CDA (21,3 procent) en Leefbaar Simpelveld (17,3 procent) hielden beide drie zetels. Lokaal Actief, voorheen Simpelveld Lokaal, zag haar deel van de stemmen dalen, maar won daarmee wel een zetel en staat daardoor nu ook op drie.

PvdA verdwijnt

De nieuwe partij Samen 1 vergaarde 12,7 procent en pakte daarmee direct twee zetels. De Partij van de Arbeid kreeg een gevoelige tik te verwerken en zag haar twee zetels als sneeuw voor de zon verdwijnen: de partij verdwijnt daarmee uit de raad.

Aan de macht

Lokale partijen vormen sinds 2014 de coalitie in Simpelveld. BurgerBelangen, Leefbaar Simpelveld en Simpelveld Lokaal zijn aan de macht. De partijen kunnen komende jaren verder regeren als ze willen.

In de afgelopen raadsperiode besloot de gemeente intensief samen te gaan werken met buurgemeente Voerendaal. Vanaf 1 juli 2018 worden delen van het ambtenarenapparaat in elkaar geschoven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!