Maastricht toneel voor conferentie over toekomst Europa

© Flickr/European People's Party
De liberale ALDE-fractie in het Europese Parlement houdt op 7 oktober een conferentie in het gouvernement in Maastricht.
Centraal daarin staat de toekomst van Europa.

Verdrag van Maastricht

ALDE heeft voor Maastricht en het gouvernement gekozen omdat daar 25 jaar geleden het Verdrag van Maastricht werd getekend. Die legde de basis voor de euro.

Brexit

Op de conferentie wordt onder meer het woord gevoerd door voorzitter Hans van Baalen van de ALDE-partij, het Belgisch-Limburgse Europarlementslid Hilde Vautmans en voormalig Engels Europarlementslid Andrew Duff. Hij houdt een toespraak over de Brexit. Gouverneur Theo Bovens spreekt een welkomstwoord.

D66

Dat de conferentie in Maastricht wordt gehouden, is mede te danken aan fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement. "Toen ik hoorde dat ALDE deze conferentie over de toekomst van Europa ging organiseren, heb ik direct contact gezocht met de coördinatoren", aldus Vaessen. "Want die kan eigenlijk alleen maar in het gouvernement worden gehouden, de plek van het Verdrag van Maastricht", zo zegt Vaessen.
Van de ALDE-fractie maken zowel de VVD als D66 deel uit.