1Lunch: Twintig kilometer file door mist

* Transgenderdiva zingt voor slachtoffers homogeweld* Slecht zicht? Dan gaat de spitsstrook op de A2 dicht!* Jos Verstappen overweegt aangifte na mishandeling op terras
Experimenteren met deelfietsen
Wil je even snel vanaf het station in Maastricht naar het Vrijthof en heb je geen zin in een overvolle bus? Huur dan een fiets van Arriva. Vanaf vandaag staan over zeven plekken in Maastricht 80 leenfietsen klaar. Met een speciale app of kaart gaat het slot open en kun je ermee wegfietsen. Lees hier meer.
Diva Louisa maakt statement
Transgenderdiva Louisa Janssen uit Venlo heeft te doen met het homopaar dat afgelopen weekend in elkaar werd geslagen. Haar nummer Recht op Geluk draagt ze daarom op aan de twee slachtoffers. De verliefde mannen werden in Arnhem bewerkt met een betonschaar. Een Limburger werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Lees hier meer.
Nog meer aspergevelden in Limburg
De Limburgse landbouwgrond die wordt gebruikt voor de teelt van asperges is het afgelopen jaar met 116 hectare gegroeid. In heel Nederland kwam er het afgelopen jaar ruim 18.000 ton asperges uit de grond, waarvan een kleine 11.000 ton uit onze provincie. Daarmee zorgt onze provincie nog altijd voor meer dan de helft van alle asperges die in Nederland worden geteeld. Lees hier meer.
Slecht zicht? Spitsstrook dicht!
De A2 was vanmorgen in zuidelijke richting al bijna net zo ondoordringbaar als de mist. De spitsstrook was afgesloten vanwege het slechte zicht, wat betekende dat al het maandagochtendverkeer zich over twee rijstroken moest wurmen. Met minder dan 200 meter zicht leverde dat een file op van ruim 20 kilometer. Het valt dan nog mee dat er maar één ongeluk gebeurde, in de buurt van Born. Lees hier meer.
© Twitter, Rijkswaterstaat
Verstappen overweegt aangifte
Volgens advocaat Marcel Heuvelmans overweegt Jos Verstappen om aangifte te doen wegens mishandeling. De oud-coureur hield gister een blauw oog en een snee in zijn gezicht over aan een ruzie op het terras van een strandtent in Roermond. Hij werd door de politie aangehouden voor verder verhoor, maar mocht later op de avond weer naar huis. Lees hier meer.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.