1Lunch: Politie nog steeds vaak te laat

© iStock
* Kostbare gestolen kunstwerken teruggevonden* RIVM kondigt hitteplan af* Ongeluk met vakantiegangers op A2

RIVM kondigt hitteplan af

Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt opnieuw voor flinke hitte in Limburg de komende dagen. Met een tweede hittegolf op komst zou iedereen extra aandacht moeten besteden aan kwetsbare mensen. Lees hier meer.
© Istock

Vakantiespullen op A2 na ongeluk

Voor een gezin uit het Brabantse Someren is de vakantiereis donderdagochtend geëindigd op de A2 bij Weert. Ze reden in zuidelijke richting toen een bestelbusje achterop hun auto met aanhanger botste. De snelweg was een tijdje dicht. Lees hier meer.
© Nederweert24

Kostbare gestolen kunstwerken teruggevonden

De politie heeft zeven kostbare kunstwerken teruggevonden die in Voerendaal waren gestolen. Onder de gevonden schilderijen zitten werken van Mondriaan, Mesdag, Tischbein en Kulagina. De kunst heeft volgens de politie een waarde van 'zeker enkele tonnen'. Drie mensen zijn aangehouden. Lees hier meer.

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij

In Weert is donderdagochtend een onderzoek naar een mogelijke schietpartij gestart. Bij een adres aan de Huygenshof heeft een incident plaatsgevonden, waarbij mogelijk schoten zijn gelost. De straat is deels afgezet. Lees hier meer.
© Weertdegekste

Politie nog vaak te laat

De Limburgse politie was in de eerste helft van dit jaar in bijna 80 procent van de spoedgevallen binnen een kwartier ter plaatse. Dat betekent dat de politie nog steeds te vaak te laat is. Het streefpercentage van 90 procent werd namelijk in geen enkele Limburgse gemeente gehaald. Toch is de politie wel op de goede weg: agenten waren vaker op tijd dan een jaar geleden. Bekijk hier hoe vaak de politie in jouw gemeente op tijd was.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!