Peter R. de Vries: 'Denk dat Brech alleen handelde'

© Jean-Pierre Geusens
De dood van Nicky Verstappen is, ondanks de aanhouding van verdachte Jos Brech (55), omgeven door tientallen vraagtekens. Zo is het de vraag of er sprake is van één of meerdere verdachten. Peter R. de Vries denkt echter dat het om een solo-actie gaat.
De misdaadverslaggever staat de familie Verstappen al jaren bij tijdens de zaak. "Alles is in theorie mogelijk", zegt hij in de L1 Ochtendshow. "Maar persoonlijk ga ik ervan uit dat hij alleen heeft gehandeld."Zorgen gehad

'Hij' is Jos Brech, de man uit Simpelveld die na een onderzoek van twintig jaar in de boeien is geslagen. De verdachte arriveerde donderdag in Nederland en wordt vrijdag voorgeleid. "Daar is de familie buitengewoon blij mee. Een aantal weken geleden was het de vraag of ze hem zouden vinden, of hij levend zou zijn", zegt De Vries. "We hebben wel zorgen gehad of het zover zou komen."
Nieuwe inzichten
De familie Verstappen hoopt dat Brech eindelijk antwoord kan geven op de vraag wat er met hun Nicky is gebeurd. "Het is dagelijks onderwerp van gesprek. We hebben het dan over de kansen en mogelijkheden binnen de zaak, maar ook over de tekortkomingen en beperkingen. De ouders van Nicky hebben een reëel beeld. Maar het is spannend voor ze."

Door de knieën
Het is nu de vraag óf en wat Brech gaat verklaren. "Het is moeilijk te voorspellen of hij gaat praten", zegt De Vries. "Daar heb ik wisselende ervaringen mee. Hij heeft natuurlijk alles gedaan om onder de radar te blijven, je zou dan denken dat de kans gering is dat hij gaat praten. Maar in de zaak van Marianne Vaatstra heeft dader meteen gezegd dat hij het gedaan had. En in zaak van Anne Faber is de dader ook door de knieën gegaan. Brech is ook geen doorgewinterde crimineel, misschien raakt hij geïntimideerd."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!