1Lunch: Defensie trekt misbruikzaak toch uit doofpot

© iStock
* Jodiumpillen voor een kernramp* Ruim 28 jaar oude Mini opgevist* Boete voor overtreders bij Sint Maartensvuren
Garage ziekenhuis dicht
De parkeergarage van het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen was vanochtend korte tijd niet toegankelijk. Een busje had pal voor de ingang een paal geramd. Daardoor werd de toegang tot de parkeergarage geblokkeerd. Patiënten en bezoekers moesten tijdelijk ergens anders parkeren. Lees hier meer.
Ruim 28 jaar oude Mini opgevist
Een opmerkelijke vondst in het Julianakanaal bij Stein. Een 28 jaar oude Mini werd daar uit het water gevist. Al snel bleek het te gaan om een voertuig dat nog steeds als gestolen geregistreerd staat. Rijkswaterstaat heeft het voertuig omhoog getakeld. Lees hier meer.
© iStock
Misbruikzaak toch onderzocht
Ruim 35 jaar geleden werd de toen 17-jarige militair Ronald Vreeburg op de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert seksueel belaagd door vijf soldaten en seksueel misbruikt. In 1982 deed de leiding niks met zijn melding en ook in 2015 werd hij afgewimpeld. Dit jaar deed de oud-militair zijn verhaal in de Volkskrant en nu komt er toch een onderzoek naar de doofpotaffaire. Lees hier meer.
Jodiumpillen in de brievenbus
Vandaag krijgen de eerste Limburgers jodiumpillen thuisgestuurd. De pillen moeten mensen beschermen tegen schildklierkanker bij een eventuele kernramp bij de centrale in Tihange. Hoewel de kans op zo'n ramp erg klein is, wil de overheid mensen in een groot gebied rondom de centrale bescherming bieden. De pillen zijn bedoeld voor kinderen tot achttien jaar. Zwangere vrouwen komen ook in aanmerking, maar moeten de pillen zelf bij een apotheek ophalen. Lees hier meer.

Boete voor overtreders bij Sint Maartensvuren

Oppassen als je dit jaar een Sint Maartensvuur wil ontsteken in Weert. Er zijn strenge regels en de gemeente gaat die beter controleren. Voldoe je niet aan de regels, dan kun je zomaar een forse boete krijgen. Lees hier meer.