Dit zijn de mooiste beelden van het festivalseizoen

© iStock
Nu de herfst zijn intrede heeft gemaakt, zijn er dit jaar haast geen buitenfestivals meer. Tijd dus om terug te kijken aan de hand van fraaie beelden.
Het festivalseizoen in Limburg werd geopend met een nieuwkomer: Kingsland. In en rondom het MECC stonden de betere dj's. Ook Afrojack liet zich zien in Maastricht.

Zien en gezien worden

Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in hartje Roermond was een feest van zien én gezien worden. Tijdens het optreden van de Heerlense zangeres Lotte Walda legde de camera de vrijheidsvierders vast.
Bij de Schootsvelden in Sittard werd in mei weer gedanst op stampende beats tijdens Groove Garden. Het slotstuk was een spectaculaire lichtshow.

Beliebers

De komst van het Canadese tieneridool Justin Bieber naar Pinkop zorgde voor heel wat discussie. De artiest leek er weinig zin in te hebben, al maakte dat de massaal aanwezige tieners, ook wel Belibers genoemd, helemaal niets uit.

Primeur Pinkpop: Meeuwis

Er was nog een nieuwkomer op het hoofdpodium in Landgraaf. Guus Meeuwis kreeg de mensenmassa op het Megalandterrein in beweging met zijn zachte G. Zijn debuut op Pinkpop smaakt blijkbaar naar meer.

Hunk

Als je geen ster bent, kun je dat nog altijd worden op Pinkpop. Dat ondervond de 18-jarige Boy Roeles. Veel meisjes die in zijn buurt stonden hadden even geen oog voor het podium, maar wel voor de breedgeschouderde hunk. Een foto van de tiener ging viral op social media.
© Jean-Pierre Geusens (Kleine foto: Twitter)

Lover kwijt

Een festival is natuurlijk bij uitstek de plek om tot over je oren verliefd te worden. Dat weet Jordy Thomas uit Landgraaf als geen ander. Hij was zijn nieuwe vlam alleen uit het oog verloren bij Parkcity Live in Heerlen. Een oproep via Facebook zorgde ervoor dat de tortelduifjes weer werden herenigd.

Wens ziek jongetje komt uit

Een hartverwarmend optreden bij Stereo Sunday in Venlo. Tijdens dat festival kwam de wens uit van de ernstig zieke Guus Heber, ook wel bekend als DJ Stuiter. Het 11-jarige jochie mocht zijn eigen set draaien tijdens het muziekfeest.
© L1

'1Limburg-koffie'

Roermond stond in augustus weer drie dagen in het teken van Solar. Ondanks een regenachtig begin van het weekend hadden de festivalgangers het naar hun zin bij De Weerd. Daarbij geholpen door dampende koffie van de 1Limburg-verslaggeefster.

Giel Beelen

Ook tijdens de laatste festivaldag werden de bezoekers kletsnat, maar dat gebeurde tijdens het inmiddels traditionele watergevecht. Ook voormalig 3FM-dj Giel Beelen liet zich onderspuiten.

Lucas & Steve

Dit festivalseizoen werd ook maar weer eens het succes bewezen van het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve. Het duo stond dit jaar op het hoofdpodium bij Tomorrowland en maakte een tour door Amerika. In Limburg stonden de twee op Solar. Waar ze vroeger als bezoekers los gingen, vermaakten ze nu de duizenden bezoekers. 1Limburg sprak met de succesvolle dj's.

Interview Waylon

Een van de headliners op het Zomerparkfeest in Venlo was Waylon, de oud-finalist van het Songfestival. Hij kreeg na afloop van zijn optreden vragen voorgeschoteld van 1Limburg-lezers. De zanger liet doorschemeren dat hij graag nog eens meedoet aan het liedjesfestijn.

Altijd op de hoogte

1Limburg is en blijft ook komend seizoen dé nieuwsbron voor festivalgangers. Wil je weten welke festivals je allemaal kunt bezoeken? Nieuwsgierig naar de komst van artiesten of foto's en video's terugkijken? Je kunt altijd terecht op www.1limburg.nl/festivals
Aan de festivalagenda van 2018 wordt de komende tijd gewerkt. Organiseer je zelf een event? Laat het ons weten: redactie@1limburg.nl (o.v.v. Festivals).