Oproep Sportvisserij Limburg: 'Ga niet vissen!'

Een bijzondere oproep van sportvisserij Limburg zaterdagmorgen: "Ga niet vissen!"
Door de warmte van de afgelopen weken is de watertemperatuur enorm gestegen. En daardoor is het zuurstofgehalte in het water gedaald. "Als vissen nu een enorm gevecht moeten leveren aan de lijn, dan komen ze door zuurstofgebrek in de problemen", laat waarnemend voorzitter Thijs Belgers weten.

'Nooit meegemaakt'

Belgers hoopt dat zijn advies ten harte wordt genomen."Ik zit ruim veertig jaar in het visstandbeheer en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Omdat het ook de komende week nog rond de dertig graden kan worden, willen we vragen om in elk geval tot eind komende week niet te gaan vissen."

Risico

Voor de ene vissoort vormen de watertemperatuur en het zuurstofgehalte in het water een groter risico dan voor de andere soort. "Met name bij forel, sneep en andere zuurstofgevoelige vissen is de kans op sterfte gewoon heel groot", aldus Belgers.
Het Waterschap Limburg liet eerder deze week weten dat het al honderden dode vissen heeft gevonden. Voorl in de Panheelderbeek in Panheel en de Vlootbeek in Echt had het waterschap het druk met het opruimen van de overleden vissen.

Omgeving

Behalve de hengel thuis te laten, vraagt Sportvisserij Limburg vissers ook om het viswater in hun eigen omgeving in de gaten te houden. "En mocht er iets opvallends aan de hand zijn, meldt dit dan bij ons. Dan kunnen we kijken of er iets mis is."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!