Nieuwe naam voor HFL Geestelijke Gezondheidzorg

© iStock
Het fonds HFL Geestelijke Gezondheidszorg wordt hernoemd tot 'Jonge Brein onderzoekfonds Limburg'. Daarmee hoopt zij haar herkenbaarheid en zichtbaarheid in de regio te vergroten.
Het fonds, dat ook haar logo en huisstijl aanpast, wil het taboe en de stigmatisering rondom psychische ziekten doorbreken.

Onderzoek

Het 'Jonge brein onderzoekfonds Limburg' is onderdeel van de Health Foundation Limburg, dat daarnaast nog vier andere fondsen heeft. Zij werft gelden voor medisch-wetenschappelijk onderzoek voor de vakgroepen Psychiatrie en Psychologie van Maastricht UMC+. Met dat onderzoek wil het fonds patiënten 'de kans geven om weer controle te krijgen over hun eigen leven'.

Maatschappelijke impact

Psychiatrische ziekten hebben volgens het fonds een enorme maatschappelijke impact. Met name bij jongere mensen komen ernstige psychische aandoeningen vaak voor. Als gevolg daarvan maken mensen bijvoorbeeld een studie niet af, kunnen zij niet meer werken of hebben zij problemen met relaties aan te gaan of in stand te houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!