Meppend raadslid met voorkeur in raad Echt-Susteren

De omstreden CDA'er Julien Penders komt met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Echt-Susteren.
De 28-jarige Penders is twee keer veroordeeld voor mishandeling. In een van de twee zaken sloeg hij in een café in Maastricht iemand zo hard op het hoofd, dat het slachtoffer er een schedelfractuur aan overhield.
Bij de provinciale en de lokale afdeling van het CDA zagen ze geen probleem in de veroordelingen. Het landelijk bestuur had er wel moeite mee, maar gaf uiteindelijk de strijd op.

Dieteren

Penders is nu met voorkeursstemmen in de raad gekozen, meldde CDA-gedeputeerde Ger Koopmans op L1 TV. Penders kreeg alleen al op het stembureau in Dieteren genoeg stemmen voor een plek in de gemeenteraad, aldus Koopmans. De gedeputeerde heeft daar, ondanks de twee veroordelingen, geen problemen mee.

Fatsoenlijke jongen

"Julien Penders heeft laten zien dat hij een fatsoenlijke vent is. Je kunt niet iemand zijn hele leven lang blijven nadragen dat hij een keer boos was en iemand een klap gaf", aldus Koopmans. "Het is een nette jongen die goed zijn werk doet in het verenigingsleven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!