'Gevolgen Satudarah-verbod onduidelijk'

© ANP
De praktische gevolgen van het verbod op motorclub Satudarah zijn onduidelijk. Dat zegt Satudarah-advocaat Peer Szymkowiak in AvondGasten.
"Wat gebeurt er als ik mijn hesje aandoe en ik loop naar buiten. Krijg ik dan een boete? Ik weet het niet", zegt de advocaat.

Hoger beroep

Volgens Szymkowiak moet juridisch nog uitgekristalliseerd worden hoe het verbod er in de praktijk uit komt te zien. Hij verwacht dan ook dat er een hoger beroep komt. De uitspraak van maandag bevestigt volgens criminoloog Hans Nelen wel dat justitie een duidelijk standpunt inneemt tegenover outlaw motorclubs.

Openbare orde

Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de club te verbieden en ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. De club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving, betoogde justitie. Ook zou er een subcultuur zijn ontwikkeld waarin geweld wordt verheerlijkt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!