1Lunch: Weer vrij baan voor vliegtuigen op MAA

© L1
* Lichaam slachtoffer aanval olifant naar mortuarium * 11-jarig meisje steelt show bij optreden Clouseau * A76 twee nachten dicht door werkzaamheden
Lichaam van man die omkwam bij aanval olifant naar mortuarium
Het lichaam van Wim Griensven (64) uit Roermond, die in Zambia werd vertrapt door een olifant, is overgebracht naar een mortuarium van een ziekenhuis in Livingstone. De man kwam om het leven toen hij in een wildpark zijn Belgische vriendin probeerde te redden. Zij werd aangevallen door een olifant. Uiteindelijk kwamen beiden om het leven. Lees hier meer.
Meisje van 11 steelt show bij optreden van Clouseau
Een 11-jarig meisje stal zondag de show bij het optreden van de Vlaamse band Clouseau in Heerlen. Ze riep vanaf de tribune ‘i love you naar frontman Koen Wauters. Die nodigde het meisje uit om samen te dansen op het podium. De aandoenlijke beelden daarvan vind je hier.
© ANP
MAA weer open voor vliegverkeer
Maastricht Aachen Airport (MAA) is weer volledig in gebruik. De luchthaven was sinds zaterdagavond laat dicht nadat een vrachtvliegtuig bij het opstijgen van de baan schoot. Inmiddels is het gevaarte weggesleept en kunnen de geplande passagiersvluchten gewoon doorgaan. Lees hier meer.
Snelweg dicht vanwege onderhoud
De A76 gaat deze week twee nachten dicht. Er wordt onderhoud gepleegd aan het asfalt tussen knooppunt Kerensheide en de Belgische grens. Ook de verbindingswegen tussen de A2 en A76 gaan dan dicht. Lees hier meer.