Flinke groei aantal bezoekers Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht. © L1
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft dit jaar flink meer bezoekers getrokken. Mede door de grote keramiektentoonstelling Ceramix groeide het aantal van 90.000 naar 110.000.
Dat blijkt uit overzicht van L1

Stijgers

Ook het Museum aan het Vrijthof en het Natuurhistorisch Museum in Maastricht kregen fors meer mensen over de vloer. En dat geldt ook voor Mijnmuseum in Heerlen. Dat profiteerde van het Jaar van de Mijnen en zag het aantal bezoekers met meer dan 50 procent toenemen.

Van Bommel van Dam

In Venlo was er goed nieuws voor het noodlijdende museum van Bommel van Dam. Dat kwamen bijna 20 procent meer mensen kijken naar de tentoonstellingen.

Limburgs Museum gekelderd

Desatreus was de daling van het aantal bezoekers voor het Limburgs Museum in Venlo. Dat halveerde bijna tot 43.000. Het jaar ervoor was er nog sprake van een forse stijging, dankzij een aantal succesvolle exposities. Maar de tentoonstellingen dit jaar waren veel minder succesvol.

Domijnen

Ook voor museum De Domijnen in Sittard was het een zeer slecht jaar. Dat zag het aantal bezoekers dalen van bijna 19.000 naar 14.000. Volgens het museum onder meer een gevolg van de vergrijzing en de ontgroening.

Continium

Een apart verhaal vormt het Continium Discovery Centre in Kerkrade. Het interactieve ontdekmuseum was een deel van het jaar gesloten, wegens een grote verbouwing. Desondanks kwamen er nog 56.000 bezoekers. Volgend jaar moeten dat er volgens plan meer dan 150.000 worden. Het Continium Discovery Centre wordt dan het grootste museum van Limburg.

Kijk hier voor een overzicht per museum (pdf)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!