Verrassende wending coalitie Horst aan de Maas

Gemeentehuis Horst aan de Maas. © Google Streetview
Een verrassende wending bij de coalitievorming in Horst aan de Maas. De gemeente krijgt namelijk een brede coalitie van vier partijen.
Het gaat om het CDA, PvdA, de combinatielijst D66/GroenLinks en de lokale partij Essentie. Samen hebben die partijen 21 van de 27 zetels.

Toevoegingen

Daarbij is het opmerkelijk dat D66/GroenLinks toch gaat meebesturen. Eerder bereikte die partij een coalitie-akkoord met CDA en PvdA. Maar dat werd vervolgens door de achterban van de partij afgeschoten, omdat er teveel toegevingen zouden zijn gedaan.

Grootste partij

Daarom gaf de verreweg grootste partij, het CDA, daarna aan voor een coalitie te gaan met PvdA en Essentie. Die drie partijen vormden ook de afgelopen vier jaar het bestuur in Horst aan de Maas. Maar D66/GroenLinks sluit nu alsnog aan.

Intensieve gesprekken

Volgens CDA-voorman en wethouder Bob Vostermans is er 'na intensieve gesprekken voldoende vertrouwen bij de vier partijen om tot een coalitie te komen'. Daar wordt de komende tijd verder over onderhandeld, zo laat hij weten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!