'Verbod op motorclub Bandidos is niet de enige oplossing'

© 1Limburg
Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen is er niet van overtuigd dat individuele leden van motorbendes hun activiteiten staken als hun club verboden wordt.

Overlast

De rechter beslist woensdag of motorlub Bandidos verboden mag worden. Het chapter van Bandidos streek in 2014 neer in Sittard en veroorzaakte daar veel overlast.

Verbod

Cox hoopt dat motorclub Bandidos verboden wordt, want dat betekent dat de gemeente meer middelen krijgt om de club te weren. "Als de rechter in ons voordeel beslist, dan is dat een stap voorwaarts. Dan kunnen we een verbod opleggen in de openbare ruimte en ze verder weg jagen uit de regio. Maar ik denk niet dat de individuele leden hun strijd zullen staken en doorgaan met criminele activiteiten."

Besluit over Bandidos-verbod: 5 vragen (en antwoorden)

Horeca

Volgens de burgemeester zijn er op dit moment al goede afspraken met de horeca-ondernemers in de gemeente. "Burgers, maar ook de ondernemers moeten zich veilig voelen en iedereen moet een drankje kunnen drinken zonder om te hoeven kijken of er een motorclub is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!