Eis: 2,5 jaar cel voor van ontucht verdachte koster

© Google Streetview
Tegen koster Harm O. van de protestantse gemeente Geleen-Beek-Urmond is 2,5 jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk, wegens ontucht met een minderjarig meisje.
De officier van justitie wil bovendien dat de 64-jarige man een meldplicht bij de reclassering en een gebieds- en contactverbod krijgt opgelegd , zodat hij niet meer in de buurt van het meisje kan komen.

Seksueel binnendringen

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van zowel ontucht als het 'seksueel binnendringen' van een minderjarig meisje. Dit alles zou hebben plaatsgevonden tussen augustus 2016 en maart 2017. Volgens bronnen zou het slachtoffer familie van de koster zijn. Betrokken advocaten en het OM willen dit met oog op privacy bevestigen noch ontkennen.

Cel

Verdachte Harm O. zit al sinds maart vast op verdenking van de ontuchtige handelingen, die zich in ieder geval één keer binnen de kerk zouden hebben afgespeeld. Inmiddels werkt de man niet meer voor de protestantse gemeente. De rechtszaak werd woensdag achter gesloten deuren behandeld.

Schadeclaim

Het slachtoffer, of iemand uit haar omgeving, zou tijdens de zitting van woensdag gebruik hebben gemaakt van het spreekrecht. Ook zou er een schadeclaim zijn ingediend. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.