Viaducten moeten wijken voor bredere A2

© Thinkstock
Als in 2022 de A2 wordt verbreed tussen de knooppunten Kerensheide en Het Vonderen, verdwijnen op vijf plekken dwarsverbindingen boven en onder de snelweg.
Vier viaducten en een tunnel zijn te smal om gehandhaafd te blijven, en worden dus gesloopt.

Viaducten

Het gaat om de viaducten Slagmolen, Gebroek (Echt-Susteren), ‘t Rooth en Maasbaan (Sittard-Geleen) en een tunnel bij Holtum.
Volgens Rijkswaterstaat gaat het om verbindingen waar weinig gebruik van wordt gemaakt, of waar dichtbij een alternatief voor handen is. Daarom is het vervangen van de kunstwerken geen optie.

Verbreding A2

De verbreding van de A2 tot twee keer drie rijstroken werd dik twee jaar geleden definitief toegezegd, nadat het project enkele keren wankelde. Sindsdien wordt er in de luwte al door de provincie en Rijkswaterstaat gewerkt aan de voorbereidingen van dit mega-project.

Intekenen

Deze maand is met bureau Arcadis een ingenieur in de arm genomen, waardoor vanaf deze zomer het intekenen van de weg kan beginnen. Dan wordt dus bepaald hoe de brede A2 er precies uit komt te zien.
Woensdag meer over de stand van zaken van de A2 in de Limburgse kranten.
Bekijk op de kaart de locaties van de viaducten en de tunnel die moeten verdwijnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!