Studentenraad positief over fusie Arcus en Leeuwenborgh

© Erwin Minkenberg
De centrale studentenraad van het Arcus College staat helemaal achter de voorgenomen fusie van de regionale opleidingscentra Arcus en Leeuwenborgh.
Voorzitter Regilio Bezee noemt die fusie heel positief, ook voor de studenten.

Eén locatie

Er komen geen nieuwe gebouwen en studenten hoeven ook niet de ene dag naar Maastricht en de andere dag naar Heerlen. "Zij blijven op één locatie", aldus Bezee.

Arbeidsmarkt

Hij vindt ook dat met de voorgenomen fusie nog beter kan worden ingespeeld op de vraag van de arbeidsmarkt. "We zijn alleen maar voor, want er wordt vanuit het belang van de studenten gedacht. "Waarom zouden wij dan tegen zijn?", aldus studentenraadvoorzitter Bezee.

12.000 studenten

Als er toestemming uit Den Haag komt, ontstaat door de fusie een onderwijsinstelling met ruim 12.000 studenten en meer dan 1000 medewerkers. De bedoeling van de fusie is om zoveel mogelijk opleidingen te behouden.
Arcus heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard. Leeuwenborgh zit ook in Maastricht en Sittard en verder in Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!