Geen bewijs van smaad bij SV Venray

© MGL/Laurens Eggen
Er is onvoldoende bewijs voor de beschuldiging van smaad en laster door de oud-penningmeester van SV Venray. Dat concludeert het Openbaar Ministerie.
Dat heeft besloten geen vervolging in te stellen.

Zaak besodemieterd

Oud-penningmeester Thijs Gertzen heeft eerder aangifte tegen vijf oud-bestuursleden van de Venrayse voetbalclub gedaan. Het vijftal zou hem ervan beticht hebben dat hij de "zaak besodemieterd" had. Gertzen deed aangifte wegens smaad en laster tegen Wiel Michiels en vier andere oud-bestuursleden: Joep Vievermans, Sjef Keijzers, Peter Rongen en Leo de Kerf.

Opzet in spel

In de zaak tegen de vier oud-bestuursleden stelt de officier van justitie dat niet bewezen kan worden dat opzet in het spel is, aldus Gertzen. Over de aangifte tegen Michiels is nog geen besluit genomen. Oud-voorzitter Sjef Keijzers van SV Venray, de club die lang grote financiële problemen kende, liet eerder weten dat hij zich niet kon voorstellen dat justitie tot vervolging overgaat.

Hoger beroep

Gertzen beraadt zich nog op. "Ik kan in beroep gaan tegen het besluit van de officier van justitie of een civielrechtelijke procedure aanspannen. Het boek is nog niet gesloten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!