Arriva maakt werk van 20 grootste knelpunten

Een trein van Arriva op station Valkenburg. © Flickr/Rob Dammers
Met twintig aanpassingen hoopt Arriva eind april de grootste knelpunten in het Limburgs openbaar vervoer op te lossen.
Het gaat dan onder meer om drukte en storingen op de Maaslijn, drukte in de treinen tussen Heerlen en Maastricht en Heerlen en Sittard en verschillende problemen met busverbindingen en -aansluitingen in heel Limburg.

Klachten

De Limburger schrijft dat de aanpassingen het resultaat zijn van de ruim 3000 klachten van reizigers in de eerste vier maanden dat Arriva het openbaar vervoer in Limburg verzorgt. Daaruit kwamen maar liefst 150 knelpunten naar voren, waarvan de belangrijkste twintig als eerste per 30 april worden aangepakt. In juli en augustus komen er nog twee pakketten met wijzigingen die de dienstverlening moeten verbeteren.

Te laat

Verder voldoen de bussen van Arriva nog steeds niet aan de stiptheidseisen die de provincie heeft gesteld. Negentig procent van de bussen zou op tijd moeten rijden, maar in de praktijk haalt Arriva de 80 procent nog niet eens.

Staking

Volgens de krant hebben chauffeurs en machinisten al twee keer op het punt gestaan het werk neer te leggen, uit onvrede over de te krappe dienstregeling waardoor bussen en treinen te laat of zelfs helemaal niet rijden. De vakbonden wisten dat tegen te houden omdat ze nog met Arriva in overleg zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.