Afscheidsbrief van vermiste Steve Stevaert gevonden

© Het Belang van Limburg
Steve Stevaert, de vermiste oud-gouverneur van Belgisch-Limburg, heeft een afscheidsbrief achtergelaten. Dat laat Het Belang van Limburg weten.
In Hasselt is de politie sinds donderdagmiddag op zoek naar Stevaert. TV Limburg is live bij de zoektocht langs het kanaal aanwezig. Volgens de VRT heeft de sonarboot van de Belgische politie de vorm van een lichaam gedetecteerd in het water. Journalisten en cameraploegen zijn gevraagd de plek te verlaten.

Albertkanaal

Zijn fiets werd donderdagmiddag aan het Albertkanaal in Hasselt gevonden. Zijn jas lag ernaast. De politie is bezig met een onderzoek. Ook is er een duikteam aanwezig.
Op verzoek van de familie is de geplande persconferentie afgelast.
© Het Belang van Limburg

Verkrachting

Donderdagochtend werd bekend dat Steve Stevaert wordt vervolgd voor verkrachting. Dit zou 4,5 jaar geleden hebben plaatsgevonden in één van de bedrijven waar Stevaert destijds een bestuursfunctie bekleedde. Het slachtoffer diende pas later een klacht in.

Vervolging

Het Openbaar Ministerie in Brussel heeft nu besloten Stevaert te vervolgen na verschillende verhoren van de betrokkenen. Volgens het Belgische persbureau Belga zou Stevaert hebben verklaard dat het om seks met instemming ging.
De verwachting is dat de rechtszaak nog voor de zomer plaatsvindt.

Gouverneur

Steve Stevaert was gouverneur van Belgisch-Limburg van 2005 tot 2009. In die functie ondertekende hij in december 2008 samen met toenmalig gouverneur Leon Frissen het zogeheten Limburg-charter. Daarin werd afgesproken dat de twee Limburgse provincies intensief zouden gaan samenwerken.
Stevaert was ook jarenlang het boegbeeld van de Vlaamse sociaal-democratische partij SP.A. Sinds 2004 is hij minister van Staat in België.
Het Albertkanaal in Hasselt. © Lex van Moorsel
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!