Verhuizing gezin asielzoeker Gláucio uit Venlo nog onzeker

© Facebook/Help Glaucio om hier in Nederland te blijven
Het is nog niet duidelijk of de 12-jarige asielzoeker Gláucio Ventura Tiago met zijn gezin moet vertrekken uit het asielzoekerscentrum in Venlo.
De Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) heeft het bezwaar tegen de overplaatsing van het gezin nog niet behandeld. De Angolese familie, bestaande uit onder anderen Gláucio (12) en Márcia (16), moest aanvankelijk op 6 januari verhuizen van het asielzoekerscentrum in Venlo naar de gezinslocatie in Gilze Rijen.

Asielprocedure
Het gezin mocht voorlopig blijven vanwege een rechtszitting voor de asielprocedure dinsdag in Arnhem. Nu die is geweest, zal DT&V alsnog op het bezwaar beslissen.

Medische gronden
In de rechtbank vroeg advocaat van de familie, Corrien Ullersma, de overplaatsing om medische gronden in te trekken. Door de aankondiging van de overplaatsing ontstond bij vader Luciano eind december ‘kortsluiting in het hoofd’, waardoor hij dreigde zichzelf en/of zijn gezin iets aan te doen.

DT&V vindt dat het gezin naar de gezinslocatie moet verhuizen omdat het asielverzoek is afgewezen.

Lees woensdag in Dagblad de Limburger of op Krant Digitaal meer over de rechtszitting in Arnhem.

Lees ook: 'Verhuizing Gláucio (12) in strijd met kinderrechten'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!