Het L1NWS van donderdag 12 oktober

© L1
*Meerdere verdachten nog op de vlucht na ontsnappingspoging *Plannen om zink- en loodmijnen nieuw leven in te blazen*Parkeerplaats dicht vanwege poepende chauffeurs

Meerdere verdachten nog op de vlucht na dodelijke ontsnappingspoging

De verbijstering is nog steeds groot. De spectaculaire plannen om een zware crimineel met een helikopter te bevrijden uit de gevangenis in Roermond werden gisteren in de kiem gesmoord in Oud-Roosteren. En zo werd het dorpje het toneel van de Mocro-oorlog. (Bekijk de video)

Plannen om zink- en loodmijnbouw nieuw leven in te blazen

De VVV Zuid-Limburg is zich rotgeschrokken. Nu pas wordt duidelijk dat er plannen bestaan om de zink- en loodmijnbouw nieuw leven in te blazen in het stroomgebied van de Geul. Aan de Belgische kant van de grens. Een regelrechte bedreiging voor het toerisme hier zegt de VVV. (Bekijk de video)

Parkeerplaats Venlo dicht vanwege poepende chauffeurs

De vrachtwagenparkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo gaat een half jaar eerder dicht dan gepland. Reden daarvoor is dat truckers het terrein zwaar vervuilen en dat opruimen teveel geld kost. De gemeente wilde de parkeerplaats tot maart open houden. Dan worden de gebouwen op het terrein gesloopt, om plaats te maken voor een tuincentrum. (Bekijk de video)

Openbare restauratie schilderijen en behang in Bonnefantenmuseum

Vandaag is gestart met de restauratie van een aantal schilderijen en een stuk behang uit het Maastrichtse stadhuis. Het stadhuis zélf is meer dan een jaar dicht geweest, voor een flinke opknapbeurt. En nu zijn een aantal spullen uit dat stadhuis dus aan de beur. De restauratie gebeurt in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. (Bekijk de video)

Voorbeschouwing MVV-Fortuna

We staan aan de vooravond van de derby van het zuiden. Morgen staan de nummer twee en de nummer zeven in de ranglijst van de Jupiler League recht tegenover elkaar. MVV Maastricht tegen Fortuna Sittard. (Bekijk de video)

Oud VVV-er Ahmed Musa koopt tankstation in Nigeria

Ahmed Musa, de voormalig aanvaller van VVV- Venlo, heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. Musa heeft een tankstation in Nigeria gekocht. (Bekijk de video)
Bekijk de gehele uitzending op L1.nl