Organisatie Pinkpop: geen zorgen over voortgang festival

© Jean-Pierre Geussens
De organisatie van Pinkpop heeft na spoedoverleg besloten het programma niet aan te passen. De details over de situatie bij Rock Am Ring in Duitsland geven geen aanleiding om de voortgang van het festival te wijzigen.
Dat laat de organisatie van het muziekfestival dat zaterdag van start gaat in een schriftelijke verklaring weten.

Rock Am Ring

Wegens een terreurdreiging werd het Duitse muziekfestival Rock am Ring vrijdagavond tegen zonsondergang onderbroken. De tienduizenden bezoekers werd door organisator Marek Lieberberg via de geluidsinstallatie op het hoofdpodium gevraagd het terrein zo rustig mogelijk te verlaten, omdat er mogelijk een gevaarlijke situatie was ontstaan.

Geen zorgen

Het hoofd van de beveiliging van Pinkpop en burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf hebben vrijdagavond contact gehad met de organisatie van Rock am Ring. Naar aanleiding van dit overleg heeft de organisatie besloten de programmering van Pinkpop niet aan te passen.

Lees ook: Pinkpop in contact met organisatie Rock am Ring

Veiligheid

"We hebben voorafgaand aan Pinkpop alle veiligheidsmaatregelen grondig doorgenomen en daar hebben wij het volste vertrouwen in", verklaart de organisatie. De situatie wordt wel goed in de gaten gehouden. Over eventuele extra maatregelen doet Pinkpop uit veiligheidsoverwegingen geen mededelingen.

Lees ook: Eerste dag Pinkpop: Bieber als hoofdact, Garrix sluit af

De omgeving van het festival is afgezet met hekken en betonblokken. © Nils Rompen/L1
Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.