Analyse van passage Designer Outlet naar binnenstad

© L1
Nog voor de zomer hoopt de gemeente Roermond een analyse klaar te hebben over de verbinding tussen het Designer Outlet en de Roermondse binnenstad.
Aan de hand van die analyse wil de gemeente vervolgens samen met ondernemers en andere belanghebbenden een verbeterplan opstellen.

Passage

De passage die het Outlet met de binnenstad verbindt is onder meer ondernemers in het Roermondse centrum al lange tijd een doorn in het oog.
Niet alleen de voetgangerstunnel onder de N280 maar ook de Grote Kerkstraat zou aantrekkelijker gemaakt moeten worden om zo te profiteren van de groeiende bezoekersaantallen van het Outlet en meer shoppers vanuit het Outlet de binnenstad in te lokken.

Analyse

Een gespecialiseerd bureau krijgt nu van het college van burgemeester en wethouders de opdracht om de komende weken een analyse te maken en eventuele knelpunten in beeld te brengen.
Daarbij wordt onder meer gekeken naar hoe bezoekers van het Outlet de loopverbinding op dit moment beleven. Ook wordt gekeken naar de huidige aankleding, informatievoorziening, het verlichtingsniveau en inrichting van het gebied.
De kosten van het onderzoek bedragen ruim 21.000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!