1Lunch: In de file naar de Formule 1

© Jean-Pierre Geussens
* 'Ja, ik wil... een geregistreerd partnerschap'* Onvergetelijke dag voor Lieke* Verstandelijk gehandicapten dupe van inbraak

'Ja, ik wil... een geregistreerd partnerschap

Hoewel het aantal huwelijken per jaar redelijk gelijk blijft, stijgt het aantal stellen die een geregistreerd partnerschap aangaan aanzienlijk. Vooral in Noord-Limburg is deze verbintenis erg populair. Waar het landelijk gemiddelde op 18 procent ligt, is dit in een aantal Noord-Limburgse gemeenten rond de 30 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Lees hier meer.

Onvergetelijke dag voor Lieke

"Het is ongelooflijk wat ik allemaal meemaak", zegt Lieke Martens beduusd na het winnen van de prijs Europees voetbalster van het jaar. "Ik vergeet deze dag nooit, nooit meer. Man, je wil niet weten hoe gelukkig ik ben." Ze ontmoette tijdens de uitreiking ook nog eens een aantal grote voetballers. "Ik kijk enorm tegen die jongens op. En dan laten ze nu merken dat zij jou ook waarderen. Het lijkt wel een film, zo fantastisch dit." Lees hier meer.
© ANP
Verstandelijk gehandicapten dupe van inbraak
Inbrekers hebben afgelopen nacht hun slag geslagen bij kinderdagopvang De Heisterkes, waar verstandelijk beperkte kinderen worden opgevangen. Hoe groot de schade is weten we nog niet, wel dat dit een wel heel laag-bij-de-grondse inbraak is. Lees hier meer.
MVV vrijuit, Roda gestraft na rellen bij derby
Precies drie maanden na de play-offderby MVV-Roda JC heeft de KNVB besloten dat Roda wel beboet wordt voor het wangedrag van haar supporters, en MVV niet. Volgens de voetbalbond heeft de Kerkraadse club nagelaten haar fans in toom te houden, terwijl MVV er wel alles aan heeft gedaan om de relschoppers tegen te houden. Lees hier meer
© 1Limburg
In de file naar de Formule 1
Max Verstappen-fans die de Limburgse coureur dit weekend met eigen ogen aan het werk willen zien, kunnen het gaspedaal niet diep intrappen op de wegen naar het circuit van Francorchamps. Tienduizenden Formule 1-fans veroorzaken namelijk flinke files op weg naar de Belgische racebaan. Maar geen nood, op de laatste parkeerplaats voor de grens is een heuse pitstop ingericht voor de raceliefhebbers. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geussens