Leider Opera Zuid oneens met Raad voor Cultuur

© ANP
De Raad voor Cultuur heeft bij het beoordelen van de subsidieaanvraag van Opera Zuid te weinig informatie ingewonnen over het gezelschap.
Dat zegt vertrekkend leider Miranda van Kralingen zaterdag in De Limburger. "Was vaker langs gekomen. Had me gebeld."

Kwaliteit

Dat de kwaliteit van de voorstellingen te wensen over zou laten, gaat er bij haar niet in. "Het zijn niet stuk voor stuk topvoorstellingen geweest bij Opera Zuid, maar deze conclusie is te kort door de bocht. Soms mist chemie tussen mensen en is het eindresultaat niet helemaal bevredigend. Dat is geen uitzondering in de culturele wereld."

Deadline

De raad oordeelde ook dat de intendant te veel naar zich toetrok. "Dat heet zorgen dat je een deadline haalt. Als je mooie producties maakt, zeg je niet: ik vind dat ik al te veel doe. Voor de toko ga je dan maar weer door."

Bezoekers

Ze is het oneens met de constatering van de raad dat het gezelschap substantieel minder bezoekers trekt. Van Kralingen: "Ik zie dat anders. Onze bezoekersaantallen zijn goed tot zeer goed. Het is logisch dat je minder bezoekers trekt in een economisch slechte periode, maar de schuld daarvan moet je niet bij ons leggen. Dat is makkelijk scoren. Bij ‘Le Nozze di Figaro’ was meer dan de helft van de voorstellingen uitverkocht!"

Afscheid

Nu neemt ze na 12,5 jaar afscheid met een rol in die opera. "Ik heb gefrustreerde momenten gekend bij Opera Zuid, maar ik ben er niet gefrustreerd uitgekomen. Ik heb iets moois mogen doen, nu volgen andere dingen. Zo is het leven."
Zaterdag een uitgebreid verhaal in De Limburger.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!