'Plastic dat voor vliegenoverlast zorgt snel weggehaald'

© iStock
Het afvalverwerkingsbedrijf in de haven van Stein moet het plastic afval dat voor vliegenoverlast zorgt snel weghalen.
"De provincie gaat samen met het bedrijf bekijken of het mogelijk is om het afval versneld weg te halen", zegt wethouder Danny Hendrix (DOS).

Informatieavond

Bij hotel Van der Valk in Urmond vond dinsdagavond een informatieavond plaats over de vliegenoverlast. De Steinse wethouder en gedeputeerde Eric Geurts spraken zo'n honderd omwonenden toe die worden geteisterd door zwermen vliegen.

Netten

Bij het overslagbedrijf Wessem in de haven ligt plastic afval dat is bedoeld voor recycling. Omdat hier etensresten op zitten, heeft dit voor vliegenoverlast gezorgd. Het bedrijf heeft het afval met netten afgedekt om de overlast te beperken.

Succesvol

Volgens de wethouder is deze aanpak succesvol. "We zijn dinsdag nog bij de haven gaan kijken", zegt hij. "We hebben gezien dat er bij dit afval nagenoeg geen vliegen meer zaten. In het najaar wordt het afval weggehaald. Als we de netten nu weghalen, lopen we het risico dat de vliegen die er mogelijk onder zitten opnieuw voor overlast zorgen."

Vergunning

Volgens Hendrix is het probleem daar nog niet mee opgelost. "Zo wordt er ook gekeken of de vergunning voor de opslag van afval moet worden aangescherpt", zegt hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!