Eerste Limburgs Krisleedjes Konkoer bij L1

© iStock
L1 organiseert dit jaar het allereerste Limburgs Krisleedjes Konkoer. De liedsjeswedstrijd loopt van 11 tot en met 21 december.
Radiomakers Kris Németh en Ruud Kleinen gaat op zoek naar nieuwe Limburgse kerstliedjes met eeuwigheidswaarde.

'Pieken in de kerstperiode'

Ze hopen dat veel artiesten en liedjesschrijvers deelnemen aan het eerste Limburgs Krisleedjes Konkoer. Omdat het principe nieuw is, weten de programmamakers niet wat ze kunnen verwachten. "Er worden veel liedjes in Limburg gemaakt", vertelt Kris Németh. "We onderzoeken of de schrijvers en artiesten ook kunnen pieken in de kerstperiode."

Voedselbank

Het Krisleedjes Konkoer vindt plaats tijdens de L1-actie Samen voor de Voedselbank. "We proberen voor elkaar te krijgen dat iedereen die online een voedselpakket koopt, een bestandje krijgt toegestuurd met alle deelnemende liedjes", aldus Ruud Kleinen.

Regels

Veel regels zijn er niet tijdens de liedjeswedstrijd. De enige kaders voor schrijvers: liedjes moeten nieuw zijn, een dialectcomponent hebben en ze moeten kerstsfeer uitstralen. Coveren mag zelfs, mits er een eigen saus overheen gaat. “En we zouden het erg leuk vinden als er niet alledaagse samenwerkingen tussen artiesten ontstaan”, zo besluit Kleinen.

Finale

Op donderdag 21 december tussen 10:00 en 13:00 uur is de finale van het Limburgs Krisleedjes Konkoer, live op L1 Radio en L1 TV. Die avond wordt ook de eindstand van L1 Samen voor de Voedselbank bekend.
Mail je kerstliedje naar radio1013@l1.nl.