'Arrestatie in zaak doodgeslagen Limburger'

Plek waar de filmmaker werd gevonden © ANP
De Spaanse politie heeft op het eiland Mallorca een man gearresteerd in de zaak van de in Arcen geboren filmmaker Wouter van Luijn  (34). Hij werd vrijdagochtend zwaargewond langs een weg gevonden en overleed kort daarna.
Dit meldt de lokale krant Ultima Hora. Het zou gaan om de man die het slachtoffer aantrof en hem met de auto naar het ziekenhuis bracht.

Huiszoeking

Waarom de man precies is aangehouden is niet bekend. De politie heeft een huiszoeking gedaan en onderzoekt de verklaringen die hij over het incident heeft afgelegd op mogelijke tegenstrijdigheden. Hij zou in tweede instantie een andere plaats hebben genoemd waar hij de Nederlander heeft gevonden. Volgens de eerste verklaring van de man werd de Nederlander vrijdagochtend vroeg aangevallen en bewusteloos geslagen door een groep mannen. Het slachtoffer overleed in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Bewakingscamera

Vrijdag werd nog door Spaanse media gemeld dat de aanval was opgenomen door een bewakingscamera. Verscheidene media melden dat het slachtoffer de filmeditor Wouter van Luijn is. Collega's uit de filmwereld hebben via sociale media geschokt gereageerd op zijn dood en medeleven betuigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!