1Lunch: Motorproblemen bezorgen Verstappen valse start

© ANP / 1Limburg
* Poes overleeft autorit onder de motorkap* Klant Jumbo in Limburg meestal duurder uit* Varkenshouderij bij de beesten af
Hallo (dure) Jumbo
In Limburg is amper een goedkope Jumbo te vinden. De Consumentenbond weet namelijk dat de supermarktketen drie verschillende prijscategorieën hanteert, waarbij de Limburgse shopper vaak de sjaak blijkt: van de 48 vestigingen in de provincie vallen er maar liefst 43 in de hoogste prijscategorie. Lees hier meer.
© Istock
Onverminderd hondenbelasting betalen in Limburg
Limburg houdt sterk vast aan hondenbelasting. Slechts vijf gemeentes vragen geen geld aan hondenbezitters. In Nederland zijn er juist steeds méér gemeenten die geen hondenbelasting meer heffen. Inwoners van Brunssum die een hond hebben, moeten het diepst in hun buidel tasten voor hun viervoeter. Lees hier meer.

Kat overleeft autorit onder motorkap

Met de bittere kou van de afgelopen dagen kun je het een kat niet kwalijk nemen dat ze een warm plekje opzoekt. Maar lastig wordt het wel als dat onder de motorkap van een auto is. Na een rit van minstens anderhalf uur werd in Baexem een poes gevonden onder het motorblok van een Volvo. Lees meer.
© Miriam Moonen (Facebook)
Verstappen één rondje op het asfalt
Max Verstappen komt vandaag voor het eerst in actie met zijn vernieuwde RB14-bolide. Op het Circuit de Catalunya in Barcelona begon de coureur aan zijn eerste testdag ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het ging direct bepaald niet van een leien dakje: de Limburger moest met zijn bolide na amper een rondje weer de pits in vanwege een pruttelende motor. Lees hier meer.
© Twitter/Max Verstappen
Zware mishandeling in Venlo
Twee vrouwen en een man zijn afgelopen weekend na het uitgaan ernstig mishandeld in Venlo. Dat gebeurde in het Julianapark. De belagers sprongen volgens de slachtoffers uit twee auto's en mepten erop los. Een van de slachtoffers heeft beelden van haar verwondingen op Facebook gedeeld. Lees hier meer.
Varkenshouderij bij de beesten af
Ondanks allerlei regels om dierenleed bij varkenshouders zo draaglijk mogelijk te houden, gaat er volgens Varkens in Nood nog steeds heel veel mis bij de fokkers van karbonaadjes, varkenshaasjes en bacon. De dierenorganisatie maakte stiekem video-opnames bij varkenshouderijen in Limburg en Brabant, waarop te zien is dat de regels amper worden nageleefd. Tijd voor actie, vinden ze bij Varkens in Nood. Lees hier meer.
© Istock