Geen scherm in Geusselt voor finale Roda JC-MVV

© 1Limburg
Er komt zondag geen groot scherm in het Geusseltstadion in Maastricht, waarop de wedstrijd Roda - MVV gevolgd zou kunnen worden.
Vrijdagochtend werd de online kaartverkoop voor het evenement al uitgesteld. In overleg met de politie en gemeente is besloten dat het evenement nu helemaal van de baan is.

Spijtig

MVV-supporters zouden de beslissende play-off-wedstrijd aanstaande zondag live op een groot scherm in De Geusselt kunnen bekijken. Na de rellen tijdens de eerste wedstrijd tussen MVV en Roda JC hebben de gemeente en politie besloten om het evenement te annuleren. "Het is zeer spijtig, maar we kunnen de veiligheid van onze supporters rondom dit evenement niet garanderen'', lichtte algemeen directeur Paul Penders van MVV toe.

Rellen

MVV speelt zondag de return tegen Roda JC in Kerkrade. Het eerste duel eindige in 0-0. De wedstrijd lag bijna een half uur stil nadat supporters van beide clubs het veld hadden betreden. Vooral MVV-aanhangers hebben zich ernstig misdragen. Zo betraden verschillende relschoppers het veld. .Ook gooiden ze met spullen naar het supportersvak van Roda JC en bekogelden ze spelers van de Kerkraadse club.