Vliegtuig Beek naast de baan na motorproblemen

© Etienne Zegers
Motorproblemen zijn er waarschijnlijk de oorzaak van dat een vrachtvliegtuig zaterdagavond laat naast de startbaan terechtkwam op Maastricht Airport.
De Boeing 747-400ERF van ACT Airlines wilde even na 23:00 uur opstijgen voor een vlucht naar Jeddah in Saudi Arabië, maar dat ging mis. De bemanning meldde problemen met de motoren en het vliegtuig belandde in het gras naast de baan.

Gesloten

Daar is het toestel tot stilstand gekomen, waarna de vier motoren werden uitgezet. De twee bemanningsleden konden het vliegtuig, dat voornamelijk beladen was met groenten en medicijnen, ongedeerd verlaten. Het vliegveld blijft voorlopig gesloten, totdat de Boeing is geborgen en de baan weer vrij is.
© Etienne Zegers

Onderzoek

Wat er precies is gebeurd wordt nu onderzocht door de Luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die laatste heeft al aangekondigd enkele maanden de tijd te nemen, en voor het eindrapport geen mededelingen te doen.
Dagjesmensen nemen een kijkje bij de gestrande Boeing © Ruud Broekhoven (L1)

Vijftien jaar oud

Het vliegtuig maakte zijn eerste vlucht in 2002 en werd daarna afgeleverd aan Air France. Die maatschappij vloog het toestel tot 2015, waarna het in werd doorverkocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!