Drukwerk in ruil voor informatie: aannemer voor de rechter

© iStock
Een aannemer uit Geleen wordt beschuldigd van corruptie.
Hij moet volgende week donderdag voor de rechter in het Belgisch-Limburgse Tongeren verschijnen, meldt Het Belang van Limburg.

Drukwerk

De zaak draait om een beschuldiging van valsheid in geschrifte en passieve ambtelijke corruptie tegen wethouder Ali Caglar van Genk. De aannemer betaalde in 2012 voor 2500 euro verkiezingsdrukwerk voor Caglar.
Volgens de aanklacht had de wethouder de Geleense aannemer in contact gebracht met de Belgische netbeheerder Infrax zodat hij informatie kreeg over de procedure om voor opdrachten in aanmerking te komen. In ruil daarvoor betaalde de aannemer het verkiezingsdrukwerk. De wethouder had dat volgens de regels moeten melden, maar zegt dat te zijn vergeten.

Hells Angels

Caglar was in contact gekomen met de Geleense aannemer via de vroegere president van de Hells Angels in Genk. De zaak rond het verkiezingsdrukwerk kwam aan het licht tijdens het aftappen van zijn telefoon in het kader van een drugsonderzoek.

Werk neergelegd

Wethouder Caglar van de christen-democratische partij CD&V heeft inmiddels zijn werk neergelegd totdat er een vonnis is uitgesproken in de zaak. De Geleense aannemer heeft overigens tot nu toe nog nooit een opdracht gekregen van Infrax.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!