Paaltjes die Schinveld in tweeën delen uit grond gerukt

© WhatsApp 1Limburg
Inwoners van Schinveld zijn de nieuwe verkeerssituatie in het dorp beu. In de nacht van zaterdag op zondag hebben ze het heft in eigen hand genomen en zijn de paaltjes, die het centrum in twee delen splitst, uit de grond gerukt.
Het gaat om de paaltjes op de Beekstraat.

Verkeersplan

De weg is sinds kort afgesloten vanwege het nieuwe Verkeers Circulatie Plan in Schinveld. Door dat verkeersplan zijn verschillende straten veranderd in eenrichtingsverkeer, en zijn andere straten afgezet. Tegen dit plan is veel protest. Onlangs werden ruim 2200 bezwaren ingediend, zo meldt lokale omroep LOO-tv.

Drempel

Het gemeentebestuur is de boze burgers deels tegemoet gekomen door vrijdag ter hoogte van verzorgingshuis Aan de Bleek de paaltjes al weg te halen. In plaats daarvan is er een drempel gelegd. Maar dat vond een aantal Schinveldenaren duidelijk niet voldoende.

Hekken

Zo zijn er 's nachts een paar paaltjes uit de grond getrokken, waardoor de Beekstraat en de Kloosterlaan weer met elkaar waren verbonden. Lang hebben ze niet kunnen genieten van de verdwenen paaltjes. Zondagmiddag was de weg alweer afgesloten met hekken.

Lees ook: Ambulance opgehouden door nieuw verkeersplan Schinveld

Het is overigens niet voor het eerst dat de paaltjes verdwijnen. Eerder werd de blokkade ook al vakkundig verwijderd door mensen die het niet eens zijn met het nieuwe verkeersplan.