Notoire internetoplichter (19) uit Vlodrop weigert hulp

© iStock
De gemeente Roerdalen wil de 19-jarige Stan T. uit Vlodrop, de knaap die ervan wordt verdacht ruim 700 mensen te hebben opgelicht, een helpende hand toe steken.
De 19-jarige man zou, als het aan de gemeente ligt, opgenomen moeten worden. Maar dat weigert de internetoplichter. Burgemeester Monique de Boer van Roerdalen noemt hem een zorgmijder.

700 mensen

De jongeman wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren ruim 700 mensen heeft bedrogen. De gemeente Roerdalen zit ondertussen met de handen in het haar. De burgemeester is bang dat steeds meer mensen het heft in eigen hand gaan nemen en verhaal gaan halen bij hem.

Lees ook: 'Tiener uit Vlodrop heeft ruim 700 mensen opgelicht'

Eigen rechter

Half mei gebeurde dat al een keer in Maastricht. Daar grepen burgers de tiener omdat ze dachten dat hij door de politie werd gezocht. Maar zolang Stan T. iedere hulp weigert kan de burgemeester niet ingrijpen. Het is wachten op een oproep van het Openbaar Ministerie om zich te verantwoorden voor de rechter. Maar die laat nog op zich wachten omdat de zaak nog niet rijp is voor behandeling. Er zijn zoveel aangiftes binnengekomen dat de voorbereiding veel tijd kost.

Lees ook: Burgers nemen van oplichting verdachte tiener te grazen

Internetoplichting

Hij zou onder meer dure voetbalkaartjes te koop aanbieden maar deze nooit leveren. Verder zou hij ook auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat hij het geld zogenaamd had overgemaakt.

Ex-vriendin

En pas geleden zou hij een ex-vriendin van hem op verschillende sekssites hebben gezet. Verder is hij nog aan verschillende mensen geld verschuldigd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!