Rellen na wedstrijd MVV, agenten bekogeld met vuurwerk

Na de wedstrijd kwam de mobiele eenheid massaal in actie. © L1
De politie is massaal in actie gekomen nadat rellen uitbraken na de uitwedstrijd van MVV bij Helmond Sport.
In en rond het stadion werden vele agenten en meerdere politiehonden ingezet. Er zijn verschillende charges uitgevoerd. De politie werd onder meer bekogeld met vuurwerk en stenen.

Confrontatie
Er zou sprake van zijn dat Belgische en Engelse voetbalfans de confrontatie aan wilden gaan met de MVV-supporters, vertelt L1-verslaggever John Bannier. De onrust begon in ieder geval nadat vanuit de supportersvakken van Helmond Sport werd geprobeerd om de tribune met de Maastrichtse fans te bereiken.
Extra rondjes
Supporters van de Maastrichtse club die met de bus kwamen waren ook al te laat in het stadion, omdat de bussen op last van de politie extra rondjes moesten rijden. Ze kwamen pas aan toen de wedstrijd al was begonnen.

Varkenskop
MVV-supporters zwaaiden tijden het duel met een vlag met daarop een varkenskop. Daarmee wordt verwezen naar een actie uit het verleden. In 2007 werd door MVV-aanhangers een varkenskop in de tuin van toenmalig burgemeester Fons Jacobs van Helmond gelegd.

Onrustig

"Het was onrustig rondom de wedstrijd, daarom hebben we extra agenten ingezet", zegt politiewoorvoerder Imca van Dijk. "Verdere details over wat er precies is voorgevallen, kunnen we op dit moment niet geven." Er is niemand aangehouden en ook zijn er volgens de politie geen gewonden gevallen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!