Dronkaard scheldt agent uit voor 'landverrader'

© iStock
Een dronken man in Maastricht wilde in de nacht van zaterdag op zondag tegen een politieauto plassen en schold een agent uit voor 'landverrader.' De politie was op dat moment bij nabestaanden van een zelfdoding.
De man strompelde door de straten van Maastricht met zijn vriendin.

Slecht nieuws

Bij het zien van de politieauto wilde hij zijn blaas legen, maar zijn vriendin zag even verderop een agent staan en liep met de dronkaard verder. De politie moest op dat moment slecht nieuws overbrengen aan nabestaanden van een zelfdoding. Toen het stel langs een agent liep, schold de dronkenlap hem uit voor ‘landverrader.’

'Geen oog dicht gedaan'

De agent die werd uitgescholden plaatst zijn verhaal op Facebook en richt zich tot de dronken man. "Ik verwacht niet dat jij begrijpt waarom wij doen wat we doen. Wel zou ik het op prijs stellen als je mijn collega’s en mijzelf in onze waarde laat, als wij gewoon ons werk doen," schrijft de politieagent op het sociale medium. "Tenslotte hoop ik dat jij na je avondje stappen veilig thuis bent gekomen en lekker hebt geslapen. Ik heb hierna nauwelijks nog een oog dicht gedaan."