Focus op Landgraaf in dna-onderzoek Nicky Verstappen

Verreweg de meeste mannen die worden opgeroepen voor het dna-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen wonen in Landgraaf.
Politie en justitie richten zich op die gemeente op basis van onderzoek en advies van deskundigen.

Profiel

De keuze is gebaseerd op een profiel van Nicky Verstappen en de mogelijke dader. De rechercheurs gaan er vanuit dat de dader bekend was in het gebied en wist dat er kinderen verbleven op kampeerplaats de Heikop. Nicky was daar op zomerkamp toen hij in augustus 1998 verdween. Anderhalve dag later werd hij dood gevonden, ongeveer een kilometer verder op de Brunssummerheide.

Onderzoek Nicky Verstappen rond Brunssummerheide en Heibloem

Verborgen

Verder houdt het rechercheteam er ook rekening mee dat het lichaam van Nicky een tijd verborgen is geweest voordat het op de hei werd neergelegd. Deskundigen op het gebied van geo-profiling hebben de omgeving geanalyseerd om te kijken welk gebied het meest waarschijnlijke gebied is waar de dader vandaan zou moeten komen.

Vijf kilometer

Normaal gesproken worden bij een verwantschapsonderzoek in een cirkel van 5 kilometer om de vindplaats van het lichaam alle mannen gevraagd om mee te doen. Maar dan zouden ook mannen in heel Brunssum en Heerlen worden opgeroepen, dat zijn er 135.000.
Omdat dit aantal te groot is, ligt de nadruk bij het onderzoek op Landgraaf en is slechts een klein stukje van Heerlen en Brunssum meegenomen.