Nieuwe speurtocht naar gouden tip in zaak Hugo Charles

Hugo Charles (rechts) met voormalig minister-president Jan-Peter Balkenende. © screenshot Gouden Tip
De zaak van Hugo Charles, de 47-jarige man uit Echt die in 2012 op mysterieuze wijze verdween, is opnieuw onder de aandacht gebracht.
Een reconstructie in het online televisieprogramma Gouden Tip, van de Telegraaf, moet zorgen voor nieuwe ontwikkelingen in de zaak.Cold case

De zaak Charles is door de politie aangemerkt als zogenaamde 'cold case'; een langlopende zaak waar al even geen schot in zit, maar die nog altijd de aandacht van de politie heeft. Vorig jaar verscheen de zaak op de cold case-kalender, die in verschillende gevangenissen is verspreid in de hoop op een gouden tip.


Geen spoor

Ondanks de bijzondere aandacht is er nog altijd geen spoor van Charles, die op 29 maart 2012 verdween voor een zakelijke afspraak in het Gelderse Waardenburg. Op 2 april 2012 is zijn auto teruggevonden, met daarin onder meer zijn horloge en mobiele telefoon. Familie en vrienden gingen al snel uit van een misdrijf, omdat Charles volgens hen nooit zelf uit het leven zou stappen of op eigen houtje zou verdwijnen.


Verschillende tips

De afgelopen jaren kwamen er verschillende tips binnen. Zo werd de link tussen Charles en een schietpartij in een loods onderzocht, maar dat spoor liep dood. Datzelfde gold voor het verhaal dat twee Amsterdamse mannen naar hem op zoek waren en het gerucht dat de geboren Engelsman zaken zou doen met mensen uit het voormalig Oostblok. Hij zou gespot zijn in Brazilië en Thailand, maar dat is nooit bewezen.


Tienduizend euro

Wie de politie de gouden tip bezorgt, kan rekenen op een beloning van tienduizend euro. Vriend Wim Vintges hoopt ondertussen nog altijd op een goede afloop, zo vertelt hij in Gouden Tip. "Hugo kan gewoon niet zonder zijn familie, zonder zijn kinderen. Dus vrijwillig verdwijnen, daar kan ik me totaal geen beeld bij vormen."