1Lunch: Geen bussen en treinen in Limburg door staking

© Hans Janssen/1Limburg
* Kopstukken Satudarah voor de rechter* Veerponten uit de vaart vanwege hoogwater* Man schiet met wapen na woordenwisseling

Kopstukken Satudarah voor de rechter

Het proces tegen vier leden van Satudarah, onder wie de Maastrichtse leider Paul 'Olla' M, begint donderdag in de rechtbank Zwolle. De Maastrichtse leider (48) moet net als de Tilburgse Xanterra M. (43) en ­­Angelo M. (40), voor de rechter verschijnen. De drie mannen zitten vast op verdenking van lidmaatschap aan een criminele organisatie en wapenbezit. Lees hier meer.

Veerponten uit de vaart vanwege hoogwater

Het waterpeil van de Maas stijgt vanwege de regen- en sneeuwval in de Ardennen. Overal in de provincie worden maatregelen getroffen. Vandaag is ook een aantal veerponten uit de vaart gehaald. Lees hier meer.
Hoogwater in centrum Maastricht © Jean-Pierre Geussens
Man schiet met wapen na woordenwisseling
In Venlo is vannacht een 22-jarige man gewond geraakt na een woordenwisseling met een andere man. De agressieveling aarzelde niet lang en schoot de 22-jarige Venlonaar met een pistool in zijn been. Het slachtoffer kon daarna lichtgewond weglopen. Lees hier meer.

Moszkowicz: 'ik verdien een tweede kans'

Bram Moszkowicz, die door het Hof van Discipline uit zijn ambt is gezet, verdient een tweede kans als advocaat. Althans dat vindt hij zelf. In het programma 5 Jaar Later vertelt de strafpleiter uit Maastricht emotioneel over de periode na de schrapping: "Ik weet nog wel dat ik afscheid heb genomen van mijn werkkamer, ik wat persoonlijke spullen heb meegenomen en naar mijn appartement ben gegaan." Lees hier meer.
© ANP
Staking: geen bussen en treinen in Limburg
In Limburg rijden donderdag geen treinen en bussen van Arriva. Dit vanwege een landelijke staking. Vakbonden CNV en FNV eisen een nieuwe cao waarmee buschauffeurs een lagere werkdruk krijgen, maar willen daar geen centrale regeling voor treffen. Lees hier meer.
© Hans Janssen