De week in quotes: 'There's smoke in the car' en meer

Rook in de auto van Max Verstappen, op de valreep nog een koninklijke quote en harde woorden van Graciela L'Ami over Fernando Ricksen. Dit is de week in quotes.
"Je denkt toch niet dat ik mijn kinderen in gevaar breng?"
De moeder van de ontvoerde Maastrichtse kinderen beweert - ongeveer een maand voordat ze Luca en Aysha meeneemt naar Raqqa in Syrië - dat ze geen enkele intentie heeft om haar kinderen naar een oorlogsgebied te verhuizen.

"There's smoke in the car."

Max Verstappen over de boordradio tijdens zijn debuutrace in Melbourne. Korte tijd later moest Verstappen zijn wagen aan de kant zetten.
Max Verstappen loopt terug naar de teamgarage. © ANP/Mark Dadswell

"Dit kraakt je ziel."

De radeloze vader van Luca Aysha maakt zich grote zorgen over zijn kinderen.

"Het alternatief, Parkstad op slot doen, zou een veel grotere ramp zijn geweest dan welke (dure) Buitenring-variant ook."

Passage uit het commentaar in Dagblad de Limburger over de uitspraak van de Raad van State waardoor de Buitenring er definitief komt.
© Buitenring Parkstad

"Ik zweer het, als ik nu een pistool zou hebben gehad, dan was het over en uit geweest voor hem."

Graciela L'Ami haalt in haar pas verschenen boek vernietigend uit naar haar ex-man Fernando Ricksen

"Je moest eens weten wat een kloteleven ik heb. Samenwonen met een alcoholist, een verslaafde, een onzekere, narcistische gek."

Nogmaals L'Ami over Ricksen.
Graciela l'Ami. © ANP/Sander Koning

"Ik weet wat er allemaal gezegd en geschreven wordt, maar een mens moet niet altijd alles geloven. Zelfs al staat het in de krant."

Maria van der Hoeven werd veelvuldig genoemd als de nieuwe burgemeester van Maastricht, maar ontkent tegenover Dagblad de Limburger dat ze Onno Hoes gaat opvolgen.

"Ik dacht: dat kan niet waar zijn. Ik was en ben pislink."

Fortuna voorzitter Martin Masset is woest omdat er buiten Fortuna om plannen worden gemaakt om van het Fortuna-stadion een BMX-baan te maken.

"Ja, dat is erg leuk, maar ik ga even op de foto hier."

Koning Willem-Alexander in Maasbree, nadat een radioverslaggever hem voorhield: "De luisteraars van Limburg begroeten u".
Willem-Alexander blij met Limburgse groeten

"Hij is uniek in de wereld en in deze fase al het fenomeen Ayrton Senna aan het overstijgen. Die jongen is angstaanjagend goed."

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is lyrisch over Max Verstappen.

"De sjeik had jaarlijks tientallen miljoenen te besteden. Hij kwam kunst kopen voor de nieuwe musea van Qatar. Hij liep over de beurs met in zijn gevolg twaalf kunsthistorici. Hij wees aan: die en die en dat en die. Dat was onvergetelijk."

Niemand mocht komen kijken voor de TEFAF officieel zijn deuren opende, vertelt directeur Paul Hustinx. Alleen voor sjeik Saud bin Mohammed al-Thani van Qatar (vorig jaar overleden) werd een uitzondering gemaakt.

"We hadden deze serie twee jaar geleden in Engeland. Alles was ram uitverkocht. Dat doet gewoon heel veel"

André Rieu geeft bij RTL Late Night aan dat zijn reallifesoap positieve gevolgen heeft voor de verkoop.
© Loraine Bodewes

"Het verhaal gaat dat, tijdens het bezoek van Göring, in de lucht Duitse vliegtuigen cirkelden om het gelande vliegtuig van Göring te beschermen en dat een aantal van die vliegtuigen door brandstofgebrek is neergestort."

Het is één van de drie Venlose mythes uit de Tweede Wereldoorlog die volgens historicus Marcel Hogenhuis niet waar is.

"Dat zijn er heel veel. Dan hebt u weinig jonge mensen waarmee u correspondeert."

Jos van Rey lacht Jeroen Pauws stelling dat steeds minder mensen een hotmail account hebben weg.

"Ik heb een beter geheugen dan Teeven."

Jos van Rey in tv-programma Pauw op de vraag of hij zich een voorval kan herinneren.
© Franco Gori (MGL)

"Ik vind de Limburgse SP heel vervelend. Ze zijn kampioen vragen stellen, hebben overal kritiek op en komen nooit met oplossingen. De PVV is een partij zonder inhoud."

Gedeputeerde Twan Beurskens (VVD) is in L1-radioprogramma De Stemming niet te spreken over de SP en PVV.

"Het gaat om het recht om om op straat te mogen rondlopen zoals ik zelf wil. Zonder te horen dat ik een hoer ben, of een goede beurt verdien."

De Roermondse columniste Petra Stienen over rokjesdag. Volgens haar valt er ook in Nederland nog een wereld te winnen als het gaat om respect voor vrouwen.
© ANP/Marcel van Hoorn

"Wat ik gedaan heb hoeft, lijkt mij, niet te betekenen dat ik voor de rest van mijn leven ben uitgesloten van welke functie dan ook. Of ik ook een nieuwe kans krijg, staat in de sterren geschreven."

Oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns tegen NRC, na zijn vrijspraak voor ambtelijke corruptie, maar veroordeling voor schending van de geheimhoudingsplicht.

"Ik hoefde daarna alleen nog maar naar beneden."

Wout Poels legt uit waarom hij zaterdag pas aan het eind van de klim aanviel. Een aanviel die hem de ritzege en leiderstrui in de Tirreno-Adriatico opleverde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!