Geleense scholier vecht schorsing aan bij rechter

De 12-jarige Indy Smeets uit Geleen sleepte sportcentrum Glanerbrook voor de rechter om een schorsing aan te vechten.
Glanerbrook bepaalde op 10 maart dat de jongen twee maanden lang niet meer mocht sporten bij het recreatiecentrum, omdat hij zich meerdere keren had misdragen in het gebouw.

Naar de rechter

De 12-jarige jongen pikte de schorsing niet, omdat hij daardoor een belangrijk ijshockeytoernooi zou moeten missen. De ouders van Indy en de advocaten van beide partijen probeerden het probleem onderling op te lossen. Maar Glanerbrook was onvermurwbaar. Dus zagen Indy en zijn advocaat maar één oplossing: een kort geding.

IJshockey

Dit weekend komen in Glanerbrook zo’n 150 jonge ijshockeyers uit binnen- en buitenland bijeen. Het is de afsluiting van het ijshockeyseizoen. Indy, aanvoerder van zijn team, heeft daar ook het hele seizoen naartoe geleefd.

Kattenkwaad

"Indy heeft zich meerdere malen misdragen", vertelde Ralph Verbael, vestigingsmanager van Glanerbrook aan de rechter. "Er zijn genoeg waarschuwingen uitgedeeld. Indy wist dat er een sanctie zou volgen. Als er geen sanctie volgt, is dat een vrijbrief voor misdragingen."

Onder begeleiding

Uiteindelijk kwamen de twee partijen, zonder vonnis van de rechter, overeen dat de jonge ijshockeyer zich dit weekend wel op het ijs mag melden, mits zijn ouders of teamleider hem goed in de gaten houden.
Dit voorstel van Verbael beschouwde de 12-jarige Indy toch een klein beetje als een overwinning. Al blijft de schorsing van twee maanden verder wel geldig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!