Beste koffie van Limburg wordt geserveerd in Horst

© iStock
Koffieliefhebbers worden in Limburg op hun wenken bediend bij Terlago in Horst.
Dat blijkt uit een inventarisatie van horecavakblad Misset. Het restaurant aan de Kerkstraat in Horst scoort een vijfde plek in de Koffie Top 100 van het vakblad.

Latte Art

De hoofdjury was vooral onder de indruk van de 'latte art' van barista Fennie Wagemans. De espresso wordt omschreven als 'lekker plakkerig en fruitig'. Ook de koffies krijgen een goedkeurend knikje. De jury is bovendien zeer te spreken over de gastvrijheid bij Terlago.
Op de lijst staan nog tien andere Limburgse zaken. De koffieketen Coffeelovers staat met twee Limburgse vestigingen in de top 25 - Maastricht op de 18e plaats en Roermond op plek 21.

Uitblinkers

Andere Limburgse uitblinkers op het gebied van koffie zijn Burgemeester Quicx in Valkenburg (42), A Belle in Horst (47), Petit Caffé Moriaan in Maastricht (52), Milk en Cookies in Venlo (53), Babbels in Gennep (59), Darq in Maastricht (62), Ick & Dich in Sittard (75) en De Haselderhof in Valkenburg (86). De tweede plek van de publieksprijs is voor de Limburgse koffietent Babbels lunch & koffie in Gennep.
Josephine Coffee in Arnhem voert dit jaar de lijst aan.

Top 100

De top 100 wordt samengesteld door Misset Horeca. Het horecavakblad bezocht in het geheim bijna 250 koffiezaken die zichzelf hadden aangemeld voor een test. Mystery guests, een vakjury en de hoofdjury bepaalden uiteindelijk wie zich de beste koffiezaak van Nederland mag noemen.