Vakbonden boos op uitzendbureau OTTO vanwege staking

© ANP
Vakbonden CNV en FNV zijn woedend op het Venrayse uitzendbureau OTTO WorkForce.
Het uitzendbureau zou tijdelijke krachten hebben ingezet tijdens een staking bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden.

Kruidenierswaren
In de week voor Pasen werd daar gestaakt. De leiding van Jumbo zou toen hebben geschoven met uitzendkrachten, om zo de toko draaiende te houden. Uitzendkrachten die eerst waren ingeroosterd op de afdeling kruidenierswaren, werden uiteindelijk ingezet op de afdeling vers, waar de medewerkers het werk hadden neergelegd.

Tik op de vingers

Jumbo brak daarmee de staking, zo zegt de vakbond. OTTO Workforce werkte mee aan het anders inzetten van de uitzendkrachten en is daarmee ook in de fout gegaan. De vakbond geeft het uitzendbureau een 'tik op de vingers' en eist van Jumbo een schadevergoeding van 500.000 euro.

Moedwillig

Jumbo spreekt tegenover de NOS tegen dat tijdens de stakingen moedwillig de stakingswetgeving is geschonden. Wel zegt het bedrijf dat in een aantal gevallen fouten zijn geconstateerd. Jumbo zegt daar onderzoek naar te doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!