Onderbanken teleurgesteld na uitspraak Raad van State

© Google Maps
Het college van Onderbanken is 'erg teleurgesteld' in de uitspraak van de Raad van State.
Die oordeelde dat het Rijk geen dwangsom hoeft te betalen voor het kappen van zes hectare bos in Schinveld, in januari 2006.

Strijdbaar
"Het is een uitspraak die we als gemeentebestuur zullen moeten respecteren, hoe teleurstellend we die ook vinden", zegt wethouder Rens Evers. "Desalniettemin blijven we onverminderd strijdbaar om de onacceptabele overlast die Awacs-vliegtuigen veroorzaken verder terug te dringen."
Ook een eis van de gemeente Onderbanken om op de plek van het gekapte bos twintig zomereiken te planten, wees de Raad van State (RvS) in een uitspraak woensdag af.

Veiligheid

De RvS wees er woensdag op dat in het nieuwe bestemmingsplan voor de bossen bij het NAVO-vliegveld regels moeten worden opgenomen voor een veilige vliegfunnel van AWACS vanaf en naar het naburige vliegveld. Die veiligheid gaat vóór de belangen van de inwoners, die klagen over geluidsoverlast, aldus de Raad.

De Raad van State bevestigt hiermee een eerdere uitspraak van de rechtbank, waarin Onderbanken ook aan het kortste eind trok.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!