Aantal miljonairshuishoudens in Limburg stijgt iets

© Istock
Het aantal Limburgse gemeenten waar meer dan twee procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen heeft, is gestegen.
Vorig jaar haalde alleen Mook en Middelaar met 2,8 procent dat cijfer. Nu tellen ook Eijsden-Margraten, Horst aan de Maas, Leudal en Nederweert één miljonairshuishouden per vijftig adressen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Kijk hieronder naar de gegevens per gemeente in Limburg.

Arm Parkstad

Net als voorgaande jaren is het percentage miljonairshuishoudens in de vier Parkstadgemeenten het laagst van Nederland. Heerlen doet het met een half procent, of één op de 200 huishoudens, nog het best. Brunssum (0,4 procent) en Landgraaf (ook 0,4 procent) volgen daarna, met Kerkrade (0,3 procent) als hekkensluiter.

Minste miljonairs in Kerkrade, meeste in Mook

Bungelen

Die cijfers van het CBS verschillen niet met die van vorig jaar. Sowieso doet heel Zuid-Limburg het slecht. In de hele regio is het percentage adressen waar de bezittingen de miljoen euro overstijgen slechts 0,8. Samen met de Zaanstreek bungelt het zuiden van de provincie daarmee landelijk onderaan.

Rijkeluisgemeenten

Het aantal miljonairs blijft groeien in Nederland. In 2015 waren er 106.200 miljonairshuishoudens, In Bloemendaal, Laren en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs, zo’n tien procent van de inwoners.