Onderzoek in en rond geëxplodeerde flat Heerlen afgerond

De flat aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen werd verwoest door een gasexplosie. © De Limburger/Luc Lodder
De politie is klaar met het onderzoek in en rondom de flat in Heerlen die maandag explodeerde.
Sinds dinsdag werd er onderzoek gedaan in de hoop de oorzaak van de explosie te kunnen achterhalen.

Resultaten

Of het iets heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de politie laat weten dat rechercheurs nog verder onderzoek doen. Het kan enkele dagen duren voordat er meer duidelijkheid komt.
De schade die door de explosie werd veroorzaakt is enorm. De kosten worden geschat tussen de 5 en 10 miljoen euro. Wie er voor die schade opdraait, is nu nog niet duidelijk.

Sloop

Nu het technisch onderzoek ter plekke klaar is, kan de eigenaar van het complex verder met het afbreken van de zwaarst beschadigde delen. Ook kan worden gestart met het opruimen van alle troep. Het gebied rondom het flatgebouw aan de Van Weerden Poelmanstraat ligt nog steeds bezaaid met puin.

Ravage

Bij de ontploffing maandagmorgen werd de bovenverdieping van de flat weggevaagd en zijn woningen in een straal van 200 meter beschadigd. Ruim 50 mensen zijn tijdelijk op andere plekken ondergebracht. Het kan maximaal 5 weken duren voordat ze weer naar huis kunnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!