Onduidelijkheid over provinciale coalitie na ruzie binnen SP

© Jean-Pierre Geusens/Istock
Het is nog niet duidelijk hoe en of de provinciale coalitie van CDA, VVD, PvdA, D66 en SP verder gaat.
Na overleg maandagavond hebben de partijen besloten dat gedeputeerden Ger Koopmans (CDA) en Eric Geurts (PvdA) met de SP gaan praten. Dat gesprek moet duidelijk maken of de huidige coalitie kan worden voortgezet, aldus de partijen in een gezamenlijke verklaring.

Onder druk

Vrijdag stapten SP-gedeputeerde Daan Prevoo en vijf Statenleden van die partij op. Dat deden ze na felle kritiek op het beleid van gedeputeerde Prevoo. Volgens de opgestapte SP'ers werden ze onder druk gezet door de partijtop.

Wegsturen

De druk zou zijn opgevoerd door SP-voorzitter Ron Meyer uit Heerlen. Volgens de opgestapte partijleden zou hij de koers van de fractie en Prevoo hebben willen bepalen. Ook zou zijn aangedrongen op het wegsturen van Prevoo. Meyer en de nog zittende SP-fractieleden ontkennen dit.

De andere SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is niet vertrokken. Zij en de overgebleven fractieleden willen graag door met de huidige coalitie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!